Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Миндоходов не вийшло прояснити питання відповідальності при представленні ф. 20-ОПП

24 червня 2014, 16:00
222
0
Реклама

Миндоходов відхилилося від прямої відповіді на питання, чи є порушенням вказівка у ф. 20-ОПП типів об'єктів без прив'язки до рекомендованого Довідника типів об'єктів оподаткування, повідомивши таке.

Повідомлення по ф. № 20-ОПП подається впродовж 10 робочих днів після реєстрації, створення або відкриття об'єкту оподаткування або об'єкту, пов'язаного з оподаткуванням або через який здійснюється діяльність.

Зведення про об'єкти оподаткування платника, зокрема, в графі "Тип об'єкту оподаткування" цієї форми заповнюються згідно з рекомендованим Довідником типів об'єктів оподаткування.

Вказаний Довідник обнародуваний на офіційному сайті Миндоходов в рубриці "Головна/Довідники/Тип об'єктів оподаткування".

У разі відсутності об'єкту оподаткування у вказаному Довіднику, платник податків визначає його самостійно.

Така ж ухильна відповідь була дана на питання, чи дійсно при зміні відомостей про об'єкт оподаткування або зміну його стану терміни представлення ф. 20-ОПП не встановлені, і, отже, порушити їх платник податків не може.

Податківці відповіли, що порядок надання інформації про зміну відомостей про об'єкт оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, визначений п. 8.5 розділу VIII Близько № 1588, а відповідальність за порушення встановленого порядку узяття на облік (реєстрації) в контролюючих органах передбачена ст. 117 Податкового кодексу.

Лист Миндоходов від 23.12.2013 р. № 18025/6/99-99-15-01-05-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини