Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати нерухомість, розташовану на тимчасово окупованій території

7 липня 2014, 12:10
270
0
Реклама

Реєстрацію нерухомості, розташованої на тимчасово окупованій території, можна здійснити в Херсонській і Запорізькій областях. Це передбачено постановою Кабміну від 02.07.2014 р. № 226 "Питань державної реєстрації прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території".

Нагадаємо, що 15 квітня 2014 року Верховною Радою України ухвалений Закон "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України", згідно з положеннями якого придбання і припинення права власності на нерухоме майно на тимчасово окупованій території здійснюється відповідно до законів України. У разі неможливості здійснення державним реєстратором повноважень по державній реєстрації прав на нерухоме майно на тимчасово окупованій території, орган державної реєстрації визначається Кабінетом Міністрів України.

Згідно ч. 4 ст. 11 згаданого Закону Уряд ухвалив, що державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень, внесення змін до записів Держреєстру речових прав на нерухоме майно, ведення реєстраційних і облікових справ, здійснення інших реєстраційних дій відносно нерухомого майна, яке розташоване в межах території Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, здійснюють органи державної реєстрації прав Херсонською і Запорізькою областей. Ці дії проводяться відповідно до законодавства України у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини