Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові зобов'язання платників податків в зоні АТО можуть відстрочити

11 липня 2014, 14:30
241
2
Реклама

Платники податків, які знаходяться в зоні АТО, можуть звернутися в контролюючі органи з метою відстрочення або розстрочки грошових зобов'язань. У такому разі платникам податків необхідно подати в орган прибутків і зборів по місцю свого обліку:

- письмова заява, де вказати розмір, терміни і періоди сплати платежів, які платник хоче відстрочити. При цьому треба скласти і надати графік погашення відстрочених сум;

- економічне обгрунтування, яке полягає, зокрема, з переліку обставин, що викликають виникнення або накопичення податкового боргу, аналізу фінансового стану підприємства і прогнозу прибутків платника.

Прийняти рішення про задоволення або відмову платникові у відстроченні (розстрочці) грошових зобов'язань контролюючий орган повинен впродовж 30 днів з дня отримання заяви.

Важливо, що на відстрочені грошові зобов'язання платника не нараховуються штрафи і пеня впродовж усього терміну дії договору про відстрочення.

Крім того, податковий борг, що виник внаслідок форс-мажорних обставин, по зверненню платника податків може бути списаний як безнадійний. При цьому безнадійність такого боргу має бути підтверджена документально.

Про це Миндоходов повідомило в листі від 01.07.2014 р. № 15472/7/99-99-25-01-17.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини