Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віддзеркалення в звітності виплати держдивідендів : роз'яснює Миндоходов

26 липня 2014, 15:05
201
0
Реклама

Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до бюджету, визначається державними унітарними підприємствами і їх об'єднаннями відповідно до форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами і їх об'єднаннями, і вказується в декларації по податку на прибуток підприємства.

Сума частини чистого прибутку (доходу), який відраховується до держбюджету, відбивається в рядку 07 Розрахунку.

У прибутковій Декларації частина чистого прибутку (доходу), який відраховується до держбюджету, підлягає віддзеркаленню в рядку 1 додатка АВ до рядка 20.

Авансовий внесок при виплаті дивідендів, який має бути сплачений в звітному періоді, відбивається в рядку 5 додатків АВ до Декларації. У рядку 5.1 додатків АВ виділяється сума авансового внеску у зв'язку з виплатою дивідендів в звітному періоді, яка має бути сплачена по місцю знаходження юридичної особи, і переноситься в рядок 20 Декларацій.

Сума авансового внеску при виплаті дивідендів визначається наростаючим підсумком з урахуванням показників попереднього звітного (податкового) періоду поточного року.

При цьому рядок 5.1 додатків АВ до Декларації і рядок 20 Декларацій заповнюють усі юридичні особи (у тому числі платники консолідованого податку), які здійснюють нарахування авансового внеску у зв'язку з виплатою дивідендів, що підлягають сплаті в звітному періоді.

В той же час, сума авансового внеску у зв'язку з виплатою дивідендів, яка має бути сплачена в звітному (податковому) періоді, з рядка 5 додатків АВ переноситься в рядок 13.3 додатків ЗП до рядка 13 Декларацій.

Лист Миндоходов від 14.04.2014 р. № 6600/6/99-99-19-03-02-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини