Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилки в реєстрі виданих і отриманих податкових накладних виправляються методом "сторно"

31 липня 2014, 15:05
224
0
Реклама

Виправлення робиться за правилами, передбаченими для бухгалтерського обліку, у момент виявлення помилки. Коригування помилкових записів в реєстрі не призводить до необхідності формування нових (що уточнюють) реєстрів.

При виправленні помилки методом "сторно" в реєстр одночасно вносяться два записи: помилковий запис зі знаком "-" і правильний запис зі знаком "+".

Метод "сторно" здійснюється шляхом зворотного запису на величину помилки в тому звітному періоді, в якому вона виявлена :

- в колонці 1 розділів I і II реєстру вказується порядковий номер запису;

- в колонках 2 - 6 розділу I і колонках 2 - 7 розділу II реєстру дублюються реквізити документу, кількісні показники якого сторнируются;

- в колонках 7 - 12 розділу I і колонках 8 - 16 розділу II реєстру кількісні показники вказуються з відповідним знаком "+" або "-".

Якщо виправлення помилки вимагає представлення уточнюючого розрахунку, то до виду документу додається буква "У" (наприклад, "ПНПУ"). Крім того, запис про включення показників такого документу в уточнюючий розрахунок вказується окремим рядком в рядку "З них включено в уточнюючі розрахунки за звітний період" реєстру.

Про це нагадує ГУ Миндоходов в Харківській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини