Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ігор Билоус : Система електронного адміністрування ПДВ значно зменшить об'єм тіньової економіки

1 серпня 2014, 11:02
183
1
Реклама

"Система електронного адміністрування ПДВ приведе до значного зменшення об'єму тіньової економіки. Впровадження такої системи є необхідним для держави, бізнесу і країни в цілому. Наслідком введення електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес, зменшення впливу людського чинника і зменшення рівня корупції", - сказав Голова Державної фіскальної служби України Ігор Билоус, коментуючи ухвалений Верховною Радою Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України і інших законодавчих актів України".

"Система електронного адміністрування ПДВ складатиметься з трьох основних елементів: електронного Єдиного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ і з бази даних митниці в частині інформації про імпорт і експорт товарів. Буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. І бюджетне відшкодування ПДВ експортерам і інвесторам в автоматичному режимі здійснюватиметься на місяць раніше, ніж зараз. Зменшиться кількість обтяжливих для бізнесу звірянь і перевірок, зокрема, перевірок бізнесу "по усьому ланцюгу постачань виробника або імпортера"", - відмітив Голова ГФС.

Основною передумовою для впровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість являються недоліки існуючої системи адміністрування ПДВ.

Завдяки впровадженню цих змін до Податкового кодексу буде забезпечено відповідність сум нарахованого і сплаченого ПДВ, оскільки суми ПДВ гарантуються грошовими коштами. При цьому оборотні кошти платників ПДВ відволікаються мінімально.

По даним офіційного сайту Миндоходов.

Нагадаємо, учора Верховна Рада прийняла ряд змін до Податкового кодексу, серед яких введення з 1 січня 2015 року системи електронного адміністрування ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини