Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як самотній матері підтвердити право на додаткову соціальну відпустку

12 серпня 2014, 09:50
348
1
Реклама

Чинне законодавство не містить конкретного переліку документів, які слід пред'явити розлученій жінці, що виховує дитину без батька, для отримання додаткової соціальної відпустки.

Отже, для підтвердження права на вказану відпустку в цьому випадку працедавцеві має бути пред'явлений будь-який офіційно складений, оформлений і засвідчений в установленому порядку документ, в якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини.

Зокрема, одним з таких документів, наприклад, можливо: рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав; визначення суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі по позову про стягнення аліментів; довідка з школи (дитсаду) про те, що батько не бере участь у вихованні дитини (не спілкується з учителями, не забирає дитину додому, не приходить на батьківські збори), і т. п.

Тобто для отримання соціальної додаткової відпустки розлучена жінка, окрім заяви про надання цієї відпустки, копій свідоцтва про народження дитини і про розірвання браку, повинна надати працедавцеві один з вищезгаданих або будь-який інший документ, що підтверджує відсутність участі батька у вихованні дитини.

В той же час, оскільки соціальна додаткова відпустка надається один раз впродовж календарного року і за цей час може змінитися статус самотньої матері, працедавець має право вимагати оновлення вказаних документів один раз в рік.

Лист Минсоцполитики від 30.05.2014 р. № 193/13/123-14.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини