Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має підприємець - платник ПДВ право на податковий кредит по придбаних основних засобах

12 серпня 2014, 10:58
209
0
Реклама

Особливих умов для формування податкового кредиту для фізосіб-підприємців - платників ПДВ податковим законодавством не передбачено.

Визначальним чинником для формування податкового кредиту підприємцями - платниками ПДВ при придбанні основних засобів і товарів є подальше використання таких товарів (основних засобів) в операціях оподаткувань в межах господарської діяльності.

Отже, в податковий кредит фізосіб-підприємців - платників ПДВ можна включати суми ПДВ, нараховані (сплачені) у зв'язку з придбанням основних засобів. При цьому придбані основні кошти мають бути взяті на облік і використовуватися в госпдіяльності. Крім того, обов'язковим є належне документальне оформлення і підтвердження відповідних витрат, віддзеркалення їх у бухгалтерському і податковому обліку.

В той же час, податківці відмітили, що згідно ст. 325 ГКУ право приватної власності на майно належить фізичній особі, а не фізичній особі - суб'єктові господарювання, що не дає можливості рахувати майно, яке знаходиться в приватній власності фізичної особи, основними засобами суб'єкта господарювання - фізичної особи.

Лист Миндоходов від 24.06.2014 р. № 4130/Д/99-99-17-02-02-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини