Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплачувати НДФЛ з виплат кримчанам за оренду сільгоспземель

21 серпня 2014, 09:17
233
0
Реклама

Тимчасово окупована територія України є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія українського законодавства.

Примусове автоматичне отримання громадянами України, що проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною і не є основою для втрати громадянства України.

Отже, орендна плата за сільськогосподарські землі, які знаходяться в Криму, вважається доходом з джерелом походження в Україні. Оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду (суборенду), житлове наймання (піднаймання) регламентується п. 170.1 Податкового кодексу України.

В той же час, прибутки з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачувані, такі, що надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами і ставками, визначеними для резидентів.

Нерухомість, що належить фізособі-нерезиденту, надається в оренду виключно через резидентів, що виконують представницькі функції і промовців його податковим агентом відносно таких прибутків. Нерезидент, який порушує норми цього пункту, вважається таким, що ухиляється від сплати податку.

Отже, якщо податковий агент виплачує прибутки нерезиденту, який надає в оренду нерухомість в АР Крим, то такі прибутки обкладаються НДФЛ податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок.

Сплата НДФЛ і представлення звіту по ф. № 1ДФ здійснюється по місцю реєстрації податкового агента.

Лист Миндоходов від 02.07.2014 р. № 11855/6/99-99-17-02-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини