Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-питання дня у Бумі. Терміни сплати військового збору.

4 вересня 2014, 12:33
241
0
Реклама

Щодня у Бумі - Бухгалтерському Розумному Модулі - серед усіх питань від користувачів редакція виділяє самі затребувані і актуальні і додає їх в рубрику "Топ-питання дня".

Пропонуємо вашій увазі одне з Топ-питань цього тижня.

Які терміни сплати військового збору?

Згідно пп. 1.4 п. 161 подр. 10 р. ХХ НКУ нарахування, утримання і сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються в порядку, передбаченому ст. 168 НКУ (ця стаття встановлює порядок нарахування, утримання і сплати НДФЛ).

Збір сплачується (перераховується) до бюджету при виплаті доходу оподаткування. Якщо ж дохід надається в негрошовій формі або виплачується готівкою з каси податкового агента, збір треба перерахувати до бюджету упродовж банківського дня, що йде за днем такого нарахування (виплати, надання) (пп. 168.1.4 НКУ).

З 3 серпня 2014 року при перерахуванні (виплаті) заробітної плати або іншого доходу фізособам потрібно враховувати, що банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного представлення розрахункового документу на перерахування військового збору до бюджету. Така вимога відносно НДФЛ встановлена пп. 168.1.2 НКУ.

Якщо ж дохід оподаткування нарахований, але не виплачений, то збір треба перерахувати в терміни, встановлені НКУ для місячного податкового періоду (пп. 168.1.5 НКУ), тобто впродовж 30 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця (п. п. 57.1, 49.18.1 НКУ).

У Бумі: Бухгалтерському Розумному Модулі Ви можете також знайти відповіді на інші питання, пов'язані з темою військового збору. Наприклад:

- чи Утримується військовий збір з грошового забезпечення, що виплачується військовослужбовцям?

- Як здійснюється перерахування до бюджету військового збору юридичною особою, що має відособлені підрозділи?

- чи Застосовується підвищувальний коефіцієнт для утримання військового збору при виплаті прибутків в негрошовій формі?

і багато інших.

БУМ: Бухгалтерський Розумний Модуль - якнайповніша в Україні база відповідей експертів на питання по бухгалтерському обліку і оподаткуванню, кадровій тематиці, договірній роботі і іншим суміжним темам. Усі відповіді відповідають останнім змінам в законодавстві, забезпечені посиланнями на нормативно-правові акти.

Ви можете дізнатися більше про продукт, замовити демо-доступ або рахунок http://boom.ligazakon.ua/

Фахівці ЛІГА :ЗАКОН підготували для Вас наочну инфографику про усі нюанси сплати і нарахування військового збору.

ВИКАЧАТИ ФАЙЛ З ИНФОГРАФИКОЙ ПРО ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР>>

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини