Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців в зоні АТО не штрафуватимуть тільки після внесення відповідних змін до законодавства

4 вересня 2014, 14:08
230
0
Реклама

У ГФСУ запитали, чи звільняються ФОП - платники ЕН, які перебувають на обліку в Донецькій і Луганській областях, від сплати авансових внесків ЕН на час проведення антитерористичної операції.

Платники єдиного податку I і II груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 чисел (включно) поточного місяця.

Таким чином, тимчасове звільнення від сплати податків суб'єктами господарювання, які здійснювали діяльність на території озброєного протистояння, можливо тільки шляхом внесення змін до чинного законодавства.

Нагадаємо, що за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЕСВ накладається штраф у розмірі 10 % своєчасно не сплачених сум.

Крім того, податківці відмітили, що платники Донецької і Луганської областей можуть звернутися в контролюючий орган по своєму місцезнаходженню із заявою про продовження граничних термінів представлення податкової звітності у зв'язку з неможливістю представлення такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили. Заява подається впродовж тридцяти календарних днів, що йдуть за днем закінчення дії таких обставин, в довільній формі з коротким і чітким обгрунтуванням з документальним підтвердженням. Останнє, у свою чергу, надається Торгово-промисловою палатою України по відповідному зверненню платника.

Звертаємо увагу, що у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей, платників податків з деяких територій, які знаходяться в стані озброєного конфлікту, тимчасово обслуговуватимуть в інших територіальних контролюючих органах вказаних областей.

Інформація відносно простою в деяких територіальних контролюючих органах і зміни місця обслуговування платників постійно оновлюється на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини