Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунок оптово-відпускної ціни на медпрепарати: Мінохоронздоров'я і Мінекономіки затвердили новий порядок

19 вересня 2014, 09:46
230
0
Реклама

Новим Порядком визначений механізм розрахунку оптово-відпускної ціни на препарат, включений в перелік лікарських засобів вітчизняного і іноземного виробництва, які можуть отримуватися установами охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного і місцевих бюджетів.

Здійснення розрахунку оптово-відпускної ціни на лікарські засоби припускає використання механізму визначення порівняльних (референтних) цін, встановлених в країні їх походження : Республіці Болгарія, Республіці Молдова, Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині, Республіці Сербія і в Україні, шляхом визначення середньоарифметичного значення діапазону вартості в цих державах.

При цьому середньоарифметичне значення діапазону таких цін розраховується в гривнях за наявності двох або більше за значення даних по рівню:

- оптово-відпускних цін на ліки в референтних країнах, отриманих з офіційних джерел уповноважених держорганів;

- задекларованої в Україні оптово-відпускної ціни лікарського засобу.

Окремо відмітимо, що розрахунок оптово-відпускної ціни на лікарський засіб, підмет декларуванню, здійснюється на кожну лікарську форму, дозування і споживчу упаковку такого засобу.

Спільний наказ Мінохоронздоров'я і Мінекономіки "Про затвердження Порядку розрахунку оптово-відпускної ціни на лікарський засіб" від 20.08.2014 р. № 584/1011 набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини