Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акцизний податок в СЭЗ "Крим": пам'ятка від податківців

18 жовтня 2014, 12:07
205
0
Реклама

ГФСУ оприлюднила пам'яткуу якій розглянула особливості обкладення акцизним податком на півострові у зв'язку з введенням там вільної економічної зони.

Так, податківці звернули увагу, що в СЭЗ "Крим" діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних і юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового і митного законодавства України.

Оскільки фізичні і юридичні особи, які мають податкову адресу на території СЭЗ "Крим", з метою оподаткування прирівнюються до нерезидентів, то відповідно до операції вивезення товарів з іншої території України на територію СЭЗ "Крим" вважаються операціями експорту.

При цьому, з метою застосування податкового і митного законодавства, договори, ув'язнені між суб'єктами господарювання на території СЭЗ "Крим" і іншими суб'єктами господарювання, є документами, які використовуються замість ВЭД-договорів.

Митні формальності, пов'язані з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення і громадян через адміністративний кордон СЭЗ "Крим", здійснюються в зонах митного контролю, як при переміщенні через митну територію України.

Крім того, в пам'ятці фахівці служби приділили особливу увагу іншим особливостям обкладення акцизним податком в СЭЗ "Крим".

Нагадаємо, 27 вересня, згідно із Законом від 12.08.2014 р. № 1636 - VII, в Криму строком на 10 років введена вільна економічна зона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини