Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетне відшкодування не можна спрямувати в рахунок сплати інших податків

18 листопада 2014, 13:00
215
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, чи має право платник податку зарахувати суму ПДВ, що підлягає бюджетному відшкодуванню, в рахунок сплати податкових зобов'язань по інших податках і зборах (обов'язковим платежам).

Податківці нагадали, що за наявності певних умов платник податків може прийняти рішення про зарахування бюджетного відшкодування в повному об'ємі або його частині в зменшення податкових зобов'язань після ПДВ, що виникли впродовж наступних звітних (податкових) періодів.

Вказане рішення відбивається в декларації по ПДВ, яку він подає за результатами звітного періоду, в якому виникає право на отримання бюджетного відшкодування. Платник податків зберігає право на отримання бюджетного відшкодування грошовими коштами в майбутніх звітних (податкових) періодах.

Таким чином, платник податку, що має право на отримання бюджетного відшкодування, може використовувати вказані суми податку тільки в зменшення податкових зобов'язань по ПДВ, які виникнуть впродовж наступних звітних (податкових) періодів.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини