Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як стати волонтером АТО: затверджено порядок

27 листопада 2014, 14:04
551
1
Реклама

Мінфін затвердив Порядок формування і ведення Реєстру волонтерів. Що відповідає наказ від 30.10.2014 р. № 1089 набуде чинності з дня офіційної публікації.

Для включення в Реєстр фізична особа - благодійник подає в ГФСУ:

• заява про включення/внесенні змін до Реєстру волонтерів антитерористичної операції за формою № 1-РВ з позначкою "Включення в реєстр";

• оригінал і копію документу, що засвідчує реєстрацію в Держреєстрі фізичних осіб - платників податків, або сторінок паспорта з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або сторінок паспорта з відміткою про право здійснювати будь-які платежі по серії і номеру паспорта;

• довідку про відкриття/закритті рахунку фізичною особою за формою № 4-РВ, який призначений для здійснення добродійної діяльності (окрім рахунків, які були закриті до 21 листопада 2013 року).

При подачі документів фізособа пред'являє паспорт, а у разі напряму документів поштою - надає його копію. Іноземці і особи без громадянства додатково пред'являють документ, що підтверджує законність перебування на території України.

Вказані документи можуть бути подані особисто, поштою або через уповноважену особу.

У заяві вказується категорія (категорії) фізичних осіб, на користь яких надається добродійна допомога.

Крім того, дата початку діяльності фізособи в якості волонтера АТО, не може бути раніше 21 листопада 2013 року. Про це також повинно бути вказано в заяві. Якщо рахунки для добродійної діяльності відкриті після 21 листопада 2013 року, то дата початку здійснення діяльності в якості волонтера АТО не може бути раніше дати відкриття рахунку з найменшою датою.

Датою включення фізичної особи - благодійника в Реєстр являється дата внесення відповідного запису в Реєстр.

Впродовж одного робочого дня, що йде за днем отримання заяви, орган ГФС сповіщає фізичну особу - благодійника про результати розгляду заяви. У разі включення фізособи в Реєстр, в листі вказуються відповідні дані про волонтера, а у разі повернення документів на доопрацювання вказується причина повернення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини