Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд продовжує наполягати на ПДВ-рахунках. Депутати – проти

11 грудня 2014, 12:15
190
0
Реклама

Учора увечері відбулося засідання Комітету ВР по податковій і митній політиці. Головне питання, яке обговорювалося, - введення з 1 січня 2015 року Пдв-рахунків і електронної системи адміністрування.

Представники Мінфіну і ГФСУ стверджують, що в підготовленому законопроекті вони врахували усі зауваження бізнесу і громадськості до Закону України від 31.07.2014 р. № 1621, і згодні на тестовий період і відстрочення введення системи.

Проте цілий ряд народних депутатів, а також члени Громадської ради, що були присутніми на засіданні, при ГФСУ, представляючі інтереси бізнесу, висловилися категорично проти самої системи електронного адміністрування в запропонованому Урядом форматі і визнали недоцільним займатися його доопрацюванням. Пропонуються альтернативні варіанти удосконалення системи адміністрування ПДВ без введення Пдв-рахунків.

Як відомо, минулого тижня в Раді був зареєстрований законопроект № 1141, внесений Оксаною Проданий, який передбачає відміну Законів № 1621 і № 1690 в частині Пдв-рахунків і системи електронного адміністрування.

Більшість членів Комітету ратують за швидке включення цього законопроекту до порядку денного Ради і винесення на голосування. Адже часу залишається мало - якщо це не зробити, з 1 січня електронна система запрацює в силу вже чинного Закону № 1621.

Нагадаємоз 1 січня 2015 року в Україні заплановано введення електронного адміністрування ПДВ. В той же час, у зв'язку з резонансом, який викликала така ініціатива Уряду, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про відміну вказаної норми.

Ми продовжуємо стежити за розвитком подій і триматимемо вас в курсі того, що відбувається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини