Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реорганізація підприємства: що з ПДВ

24 грудня 2014, 13:37
261
0
Реклама

При реорганізації шляхом виділення для реорганізованого суб'єкта господарювання передача частини активів згідно з розподільним балансом буде продажем, а для виділеного суб'єкта господарювання отримання таких активів - вкладом акціонерів і, відповідно, придбанням цих активів.

Операції по реорганізації (злиттю, приєднанню, розподілу, виділенню і перетворенню) юридичних осіб не є об'єктом обкладення ПДВ.

При цьому на операції по реорганізації не поширюється:

• визнання продажу за звичайними цінами товарів/послуг, фактично використовуваних в операціях, що не є об'єктом оподаткування або що звільняються від оподаткування;

• перерахунок сум податкового кредиту у зв'язку зі зміною долі використання товарів (послуг) в оподатковуваних і неоподатковуваних операціях.

Таким чином, податківці в листі від 07.11.2014 р. № 6453/6/99-99-19-02-02-15 дійшли висновку, що платниками податків, що здійснюють реорганізацію підприємства, податкові зобов'язання по ПДВ не нараховуються, податковий кредит не коригується. Податкові накладні на операції по такій передачі не виписуються, оскільки операція не є об'єктом оподаткування, а відбивається в Реєстрі виданих податкових накладних на підставі документів бухгалтерського обліку з відміткою "БО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини