Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оскаржити рішення контролюючих органів по митних платежах

25 грудня 2014, 15:21
165
0
Реклама

Скарга на обжалуемое рішення може бути подана впродовж одного року з моменту ухвалення такого рішення, але не пізніше за один місяць з часу ознайомлення громадянина з ним. Скарги, подані з порушенням зазначеного терміну, не розглядаються.
Звернення розглядаються і вирішуються в строк не більше за один місяць з дня їх вступу, а не що вимагають додаткового вивчення - невідкладно, але не пізніше за п'ятнадцять днів з дня їх отримання.
Якщо в місячний термін неможливо вирішити порушені в зверненні питання, то встановлюється необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, що звернулася. При цьому загальний термін вирішення питань, зачеплених в зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.
Податкові повідомлення-рішення місцевих митниць оскаржаться безпосередньо в ГФСУ.
Аргументи відносно незгоди з рішеннями органу ГФСУ відносно правильності визначення заявлених в митних деклараціях кодів товарів по УКТ ВЭД, їх митній вартості і т. д. викладаються підприємством при апеляційному оскарженні податкових повідомлень-рішень.
Крім того, податківці нагадалищо порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності органів ГФСУ, а також відповідальність за них визначені в главі 4 Митного кодексу.
Такі правила застосовуються в усіх випадках оскарження, окрім:
- оскарження постанов у справах про порушення митних правил
- випадків, коли законом встановлений інший порядок оскарження вказаних рішень, дій або бездіяльності
- оскарження податкових повідомлень-рішень органів ДФС, яке здійснюється в порядку, встановленому Податковим кодексом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини