Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеоанонс "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 13

30 березня 2015, 11:00
209
0
Реклама

Ні для кого не секрет, що за останні роки стараннями контролерів утворилася величезна сума переплати по податках і зборах. Зокрема, за підсумками минулого року переплата по податку на прибуток, як вказано на офіційному сайті ГФС, склала близько 26 млрд. грн.

Стаття 43 Податкового кодексу надає право платникові податків повернути переплату, подавши відповідну заяву у фіскальний орган. У цій заяві він вказує напрям повернення : на поточний рахунок у банку, на погашення грошового зобов'язання по інших податках і зборах або ж повернення готівкою по чеку, якщо у платника немає банківського рахунку.

Усі подальші процеси між фіскальними органами і Держказначейством регламентовані мінфінівським Порядком повернення засобів, помилково або надмірно сплачених в державний і місцеві бюджети. З 3 квітня в нього будуть внесені зміни, що дозволяють, зокрема, визначити довірену особу для отримання коштів з бюджету. Про цих і інших змінах в законодавстві ми розповідаємо в коментарях поточного номера.

Втім, скільки Порядок не міняй, але якщо у бюджеті немає грошей, то і розраховувати на їх швидке повернення не доводиться.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 13, березень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини