Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФСУ визначилась з порядком відображення середнього заробітку мобілізованих

29 квітня 2015, 09:57
242
0
Реклама

Так, ДФСУ розділила порядок відображення нарахованих мобілізованим працівникам середнього заробітку та компенсації з бюджету залежно від періоду їх нарахування та виплати.

Зокрема, податківці роз'яснили: якщо підприємство у січні та лютому 2015 року (І квартал) нарахувало та виплатило середній заробіток мобілізованим працівникам, нарахувало та перерахувало з нього ПДФО і військовий збір, а також у березні 2015 року (І квартал) нарахувало, але не виплатило середній заробіток мобілізованим працівникам і при цьому в квітні (ІІ квартал) подало Звіт із зазначенням сум такого середнього заробітку з метою отримання компенсації, то у ф. № 1ДФ за І квартал в розділі І «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку» відображаються двома рядками:

• в першому рядку по мобілізованому працівнику - середній заробіток за ознакою доходу «101»;

• в другому рядку по мобілізованому працівнику - компенсація з бюджету в межах середнього заробітку за березень за ознакою доходу «128».

Якщо ж підприємство буде нараховувати мобілізованим працівникам компенсацію в межах середнього заробітку та подавати Звіти для її отримання у місяцях ІІ кварталу, то таке нарахування відображатиметься вже у розділі І ф. № 1ДФ за ІІ квартал за ознакою доходу «128» одним рядком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини