Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працює принцип мовчазної згоди при порушенні термінів відмови

15 липня 2015, 10:36
6634
0
Реклама

Принцип мовчазної згоди - принцип, згідно з яким суб'єкт господарювання придбаває право на здійснення господарської діяльності без отримання відповідного документу дозвільного характеру. Вказане торкається випадків, коли суб'єкт господарювання в установленому порядку подав заяву і документи в повному об'ємі, але у встановлений законом термін документ дозвільного характеру або рішення про відмову в його видачі не видано або не спрямовано.

Якщо у встановлений законом термін суб'єктові господарювання не виданий або не спрямований документ дозвільного характеру або рішення про відмову в його видачі, то через десять робочих днів з дня закінчення встановленого терміну суб'єкт господарювання має право здійснювати господарську діяльність.

Копія заяви (описи прийнятих документів) з відміткою про дату їх прийняття є підтвердженням подачі заяви і документів адміністраторові або дозвільному органу.

Днем видачі документу дозвільного характеру вважається останній день терміну розгляду заяви дозвільним органом, передбаченого законом.

Лист Держрегуляторної служби від 25.06.2015 р. № 4450.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини