Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може единщик, що подав заяву на відпустку, відкликати його із-за лікарняного?

21 липня 2015, 14:49
279
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, чи може физлицо-единщик, заява, що подала в контролюючий орган, відносно періоду щорічної відпустки, надалі відкликати його у зв'язку з перебуванням в такому періоді на лікарняному?

Так, фізична особа - підприємець - платник єдиного податку без найнятих робітників може відкликати заяву на щорічний відпустки до його початку і скористатися правом на звільнення від сплати єдиного податку за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Податківці нагадали, що единщики I і II груп без найнятих робітників звільняються від сплати єдиного податку впродовж одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов'язковим додатком копії листка непрацездатності подається за заявою в довільній формі.

Фахівці фіскального відомства звернули увагу, що щоб уникнути порушення терміну сплати авансових платежів таку заяву рекомендується подавати до початку відпустки. Заява відносно терміну втрати працездатності з обов'язковим додатком копії листка непрацездатності доцільно подавати відразу після закінчення лікарняного.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини