Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін домовився з Кіпром про підвищення ставок податків

22 липня 2015, 11:40
189
0
Реклама

Мінфін домовився з Республікою Кіпр про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних прибутків. Відповідне рішення було досягнуте за результатами другого раунду переговорів замміністра фінансів Олени Макеевой з представниками Уряду Кіпру.

Мета Мінфіну - збільшення надходжень до Державного бюджету України за рахунок розширення податкової бази, зокрема, шляхом детінізації економіки, боротьби з ухиленням від сплати податків, з одночасним зменшенням тиску на законослухняних платників податків.

У рамках цієї політики відомство домовилося з Урядом Кіпру про підписання нової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування. Ключові зміни в цій Конвенції полягають в підвищенні ставок оподаткування окремих видів пасивних прибутків.

Зокрема:

• від оподаткування в Україні звільнятимуться лише прибутки, отримані резидентом Кіпру від відчуження акцій і інших корпоративних прав, більше 50% вартості яких пряма або побічно пов'язана з нерухомим майном, розташованим на території України. Зараз єдиною вимогою для звільнення від оподаткування прибутків від відчуження майна резидентів Кіпру являється розташування цього майна на території України;

• обов'язковою умовою для застосування 5% податку при виплаті дивідендів, окрім 20% -го володіння долею компанії, являється інвестування не менше 100 тис. євро в статутний капітал української компанії. Зараз для того, щоб мати право 5% податку, можна відповідати тільки одній з цих умов;

• ставка податку при виплаті відсотків визначена на рівні 5% (зараз 2%).

У разі підписання тексту нової Конвенції і її ратифікації Парламентом України і Республіки Кіпр, нові умови оподаткування пасивних прибутків набудуть чинності, як це передбачено ст. 27 діючій Конвенції, не раніше 1 січня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини