Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін об'єднав коди бюджетної класифікації податку на прибуток і авансових платежів

23 липня 2015, 14:49
246
0
Реклама

Міністерство фінансів наказом від 20.07.2015 р. № 651 виключило з бюджетної класифікації коди авансових платежів по податку на прибуток (з 11023100 по 11024600), об'єднавши їх з відповідними кодами самого податку на прибуток.

Таким чином, зроблений перший крок до ліквідації переплат по податку на прибуток, загальна сума яких, за даними Мінфіну, складає близько 25 млрд грн.

У Мінфіні відмітили, що уряд не може одночасно використовувати усю суму переплаченого податку для взаємозаліку по сплаті податків підприємствами, оскільки це створить неприпустиме навантаження на держбюджет. Але для системного вирішення проблем по переплаті податку на прибуток Мінфін вирішив об'єднати рахунки для сплати податку на прибуток і рахунки по сплаті цього податку авансом.

Такий крок Мінфіну можна тільки вітати, адже він дозволить автоматично об'єднати усі переплати по податку на прибуток в особистих картках платників податків і врахувати їх під час сплати поточних зобов'язань по цьому податку, що, у свою чергу, дозволить уникнути відтоку оборотних коштів платників податків і переплати податку на прибуток до бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини