Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідований платник податків не зможе повернути надмірно сплачені засоби

24 липня 2015, 11:40
221
0
Реклама

ГФС відповіла на питання, чи можуть бути повернені надмірно сплачені засоби платникові податків, який ліквідований і знятий з обліку в контролюючому органі.


Якщо у ліквідовуваного платника податків суми надмірно сплачених грошових зобов'язань або суми невідшкодованих податків з відповідного бюджету перевищують суми грошових зобов'язань або податкового боргу перед таким бюджетом, то суми перевищення використовуються для погашення грошових зобов'язань або податкового боргу перед іншими бюджетами. За відсутності таких зобов'язань надмірно сплачені засоби перераховуються в розпорядження платника податків.


Повернення переплати здійснюється виключно на підставі заяви платника податків, яка може бути подана впродовж 1095 днів з дня виникнення помилково і надмірно сплаченої суми.
Податківці відмічають, що повернути надмірно сплачені засоби ліквідовуваний платник податків може тільки до моменту зняття з обліку в контролюючих органах.


Таким чином, платник, який вже ліквідований і знятий з обліку в органах ГФС, повернути надмірно сплачені засоби не зможе.

З таким роз'ясненням можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини