Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеоанонс "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 30

27 липня 2015, 11:00
201
0
Реклама

На минулому тижні Президент підписав-таки Закон про відміну РРО для единщиков з річним доходом до 1 млн. грн. Закон офіційно опублікований і набув чинності 23 липня 2015 року.

Рішення обмежити круг користувачів РРО об'ємом доходу виявилося тим компромісом, який влаштував усі зацікавлені сторони : і підприємців, і Уряд, і депутатів, які, кінець кінцем, за нього проголосували. Проте хотілося б звернути увагу останніх на те, що, перш ніж приймати поправки до чинного законодавства, його непогано б вивчити. Вже півтора роки, як в законодавчому полі немає терміну "свідоцтво платника єдиного податку", тому прив'язуватися до терміну його дії вже не можна. Статус платника підтверджується випискою з Реєстру платників єдиного податку, хоча теоритически і без неї можна обійтися - досить перевірити наявність цього платника в Реєстрі на сайті ГФСУ.

Крім того, незважаючи на протести бізнес-громадськості, минулого тижня депутати підтримали законопроект 2173а про удосконалення системи електронного адміністрування ПДВ. На дату виходу номера цей документ ще не підписаний Президентом, тому його детальний аналіз відкладемо до появи офіційного тексту. Адже останнім часом офіційна публікація іноді підносить несподівані сюрпризи.

А тим часом підходить термін представлення декларації по податку на прибуток за I півріччя окремими категоріями платників. Форма її доки не затверджена, але податківці неофіційно радять подавати її по старій формі. У ній пропонують відбити об'єкт оподаткування і суму податку, які розрахувати за новими правилами в проекті нової декларації. І проект з додатками подати в якості пояснювальної записки на підставі п. 46.4 НКУ.

Що ж, мабуть, поки це єдиний спосіб відзвітувати по податку на прибуток за новими правилами. Останнім, до речі, було присвячене одно з виступів на нашому семінарі до дня бухгалтера - його фрагмент ви можете подивитися у відеоколонці редактора в цьому номері. Приємного вам перегляду і читання!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини