Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо вдосконалення СЕА ПДВ

28 липня 2015, 14:30
325
0
Реклама

Президент підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податку на додану вартість».

Закон № 643-VIII, який Верховна Рада прийняла 16 липня з ініціативи Кабміну, зокрема, спрямований на вдосконалення функціонування СЕА ПДВ.

Так, скорочено перелік реквізитів податкової накладної, які втратили актуальність у зв'язку із запровадженням СЕА ПДВ; надається можливість складання раз на місяць (в останній день місяця) зведених податкових накладних у випадку здійснення постачання товарів (послуг), поставка яких має неперервний або ритмічний характер (як платникам, так і неплатникам ПДВ).

Також встановлено, що на рахунки в СЕА ПДВ не поширюється дія Закону України «Про виконавче провадження», зокрема, на кошти, що знаходяться на таких рахунках, не може бути накладено арешт, звернено стягнення.

Більша частина положень Закону набирає чинності з дня його опублікування.

Остаточний текст документа на даний момент недоступний, оскільки під час голосування до законопроекту вносилися правки від руки. Щойно документ буде опубліковано, Бухгалтер.ua обов'язково про це повідомить.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини