Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При ГФСУ працюватиме Уповноважений з питань підприємництва

11 серпня 2015, 17:45
184
0
Реклама

Про таку свою ініціативу податківці сповістили на офіційному сайті. Проблемами і правами бізнесу на цій посаді займатиметься керівник "Українського медіа-центру реформ" Тарас Качка.

Уповноважений з питань підприємництва стане посередником між бізнесом і фіскальною службою. В першу чергу він представлятиме і захищатиме інтереси бізнесу. Важливим завданням стане створення відкритого комунікаційного майданчика, мета якого - роз'яснення податкових змін, їх обговорення з підприємцями, а головне - забезпечення чесних партнерських стосунків між ДФС і бізнес-співтовариством.

До Уповноваженого з питань підприємництва платники податків можуть звертатися по трьох категоріях питань. По-перше, це індивідуальні скарги. Враховуючи те, що при розгляді індивідуальних скарг існують формальні процедури (адміністративне оскарження і оскарження в судах), в цьому випадку розглядатимуться нюанси, пов'язані з тим, як можна врегулювати вказану проблему. По-друге, це системні питання відносно адміністрування податків і, по-третє, - зміни законодавства. Сьогодні триває активна дискусія відносно податкових змін, тому кожен платник податків може представити свої пропозиції відносно податкової реформи.

Першочерговим завданням стане вироблення ефективного механізму розгляду скарг усередині ДФС, а також взаємодія з усіма іншими інституціями, що представляють інтереси бізнесу, - офісом бізнес-омбудсмена, Торгово-промисловою палатою України, Європейської Бізнес Асоціацією, Американською торговою палатою, галузевими асоціаціями і іншими інституціями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини