Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Малооборотним" підприємствам відмінять штрафні санкції

12 серпня 2015, 11:54
220
0
Реклама

Новим Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» від 17.07.2015 р. № 655-VIII передбачається тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, скасувати штрафні (фінансові) санкції платникам податків, обсяг доходів та/або операцій яких за попередній (звітний) рік становив менше 20 млн гривень.

Стосуватись такий «бонус» буде штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку «малооборотний» платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення у визначені ПКУ терміни. Скасування штрафів відбувається протягом 10 днів з дня сплати такого податкового зобов'язання у порядку, встановленому Мінфіном. Тобто до затвердження Мінфіном відповідного порядку, швидше за все, скасування годі й чекати.

Також звертаємо увагу, що зазначена норма не застосовується у разі повторного протягом року визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання з одного й того самого податку або збору. При цьому у разі скасування штрафної санкції відповідне сплачене податкове зобов'язання не підлягає подальшому оскарженню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини