Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова декларація з податку на прибуток буде офіційно опублікована 1 грудня

23 листопада 2015, 16:30
259
5
Реклама

Як ми вже повідомляли, довгоочікувана форма нової Декларації з податку на прибуток підприємств нарешті затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897, і наказ зареєстровано у Мін'юсті. Як повідомляє сайт видання «Офіційний вісник України», документ буде офіційно опублікований в № 93 від 01.12.2015 р. Втім, дата офіційного опублікування наказу, як і формальна дата набрання ним чинності, уже не важлива, адже зрозуміло, що саме затверджену ним форму необхідно буде застосовувати при складанні декларації за 2015 рік.

Нагадаємо, що проект форми декларації вперше був винесений на громадське обговорення ще навесні, але так і завис у статусі проекту. Навіть склалося враження, що Мінфін вичікував, поки минуть всі строки подання квартальних декларацій, щоб платники раптом не почали масово декларувати збитки і припиняти сплачувати авансові внески на підставі абз. 9 п. 57.1 Податкового кодексу.

Перше знайомство з новою формою не виявило принципових відмінностей від уже знайомого проекту. Ті самі рядки основної частини декларації, той самий набір із 9 додатків, з яких найбільш примітним є додаток PI. Саме в ньому відображатимуться суми коригувань фінансового результату до оподаткування, визначеного за даними фінансової звітності.

Тим часом, наказ Мінфіну від 20.10.2015 р. № 897 разом із затвердженою ним формою декларації вже доступний в інформаційних ресурсах ЛІГА:ЗАКОН, а наші аналітики приступають до підготовки алгоритму заповнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини