Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз в рік

23 грудня 2015, 12:30
196
2
Реклама

Мінекономрозвитку затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає істотне поліпшення умов для роботи бізнесу.

З нового року декілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзіяк це було раніше.

"Захистити бізнес від надмірного втручання органів державного контролю в діяльність підприємств є одним із завдань Мінекономрозвитку", - підкреслила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - керівник апарату Юлія Клименко.

У План комплексних планових заходів державного нагляду (наказ Мінекономрозвитку від 30.11.2015 № 1553) увійшло понад 13 тисяч компаній різних форм власності з різних секторів економіки і з різними мірами ризику.

На сьогодні органи держнагляду проводять перевірки суб'єктів господарювання впродовж року в довільному порядку, що відволікає ресурси бізнесу. У затвердженому Плані пропределены реквізити суб'єкта господарювання і перелік органів державного нагляду (контролю)які повинні його перевірити. Крім того, встановлена дата початку проведення комплексної планової перевірки.

Кожен орган перевірки, вказаний в комплексному плані, зобов'язаний дотримувати дату початку перевірки, а також привести у відповідність дату, вказану в його плані заходів державного нагляду (контролю).

По даним сайту Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини