Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи передбачено мінімальні розміри добових

27 лютого 2017, 12:00
264
0
Реклама

Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються, зокрема, добові за час перебування у відрядженні.

Граничні норми добових витрат у межах України для підприємств госпрозрахункової сфери, суми яких не потрапляють до оподатковуваного доходу, установлено пп. 170.9.1 ПКУ й становлять у 2017 році:

• для відрядження на території України - не більш як 320 грн на день (0,1 розміру мінімальної зарплати);

• для відрядження за кордон - не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, у розрахунку за кожен такий день.

Водночас у колективному договорі встановлюються взаємні зобов'язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема, щодо встановлення гарантій і компенсацій (у т.ч. у разі направлення працівників у службові відрядження).

Розмір добових для підприємств, установ й організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, визначений додатком 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 98, і для відряджень у межах України становить 30 грн.

Зважаючи на те що гарантії та компенсації працівникам у разі службових відряджень є мінімальними державними гарантіями, то, на думку Мінсоцполітики (лист від 21.12.2016 р. № 1732/0/101-16/28), розмір добових не може бути нижче за встановлений зазначеною постановою КМУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини