Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видавати чек під час безготівкової сплати за товар в інтернет-магазині необхідно разом із товаром

6 вересня 2017, 18:00
395
0
Реклама

Якщо суб'єкт господарювання прийняв у покупця для розрахунку в інтернет-магазині електронний платіжний засіб (банківську платіжну карту), то такий суб'єкт господарювання може оформити розрахунковий документ (касовий чек) і видати його покупцеві разом із товаром, незалежно від того, надійшли перераховані покупцем кошти на його розрахунковий рахунок чи ні.

Окрім того, у чеку може зазначатися форма оплати: «Картка», «Інтернет-замовлення», «Передоплата», «Згідно із замовленням» тощо.

Відповідно до пп. 14 п. 1 ст. 3 Закону України «Про електрону комерцію» від 03.09.2015 р. № 675-VIII, визначено, що реалізація товару дистанційним способом - укладення електронного договору на підставі ознайомлення покупця з описом товару, наданим продавцем у порядку, визначеному цим Законом, шляхом забезпечення доступу до каталогів, проспектів, буклетів, фотографій тощо з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, телевізійним, поштовим, радіозв'язком або в інший спосіб, що виключає можливість безпосереднього ознайомлення покупця з товаром або зі зразками товару під час укладення такого договору.

У разі якщо споживач, використовуючи мережу Інтернет, замовив товар і розрахунок за нього було здійснено із застосування банківської платіжної картки, суб'єкт господарювання зобов'язаний видати розрахунковий документ установленої форми (чек із РРО) та відповідним чином оформлений гарантійний талон.

Водночас ДФС у консультації додає, що питання зарахування коштів на рахунок інтернет-магазину та проведення такої операції через РРО Закон № 265 не регулює.

ІПК ДФС від 29.08.2017 р. № 1743/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини