Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 15 листопада діють зміни до Закону про держслужбу

15 листопада 2017, 10:00
483
0
Реклама

Посади голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників вивели з-під дії Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII. Відповідні зміни привніс Закон України від 09.11.2017 р. № 2190-VIII, чинний із 15.11.2017.

Окрім того, керівників та заступників керівників структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, апаратів місцевих державних адміністрацій, їх структурних підрозділів віднесено до категорії «Б» посад держслужби.

Повноваження керівника держслужби в апараті місцевої державної адміністрації та її структурних підрозділах (крім структурних підрозділів зі статусом юридичних осіб публічного права) здійснює керівник апарату, а в структурному підрозділі зі статусом юридичної особи публічного права - керівник такого підрозділу.

З метою безперебійного функціонування держоргану одночасно з прийняттям рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади держслужби до призначення особи на таку посаду суб'єкт призначення може прийняти рішення:

1) про тимчасове покладення виконання обов'язків за вакантною посадою держслужби категорії «А» на одного із заступників або на одного з керівників самостійних структурних підрозділів цього державного органу;

2) про тимчасове покладення виконання обов'язків за вакантною посадою керівника самостійного структурного підрозділу на одного з держслужбовців, які працюють у відповідному структурному підрозділі держоргану;

3) про тимчасовий розподіл обов'язків за іншими вакантними посадами держслужби між держслужбовцями, які працюють у відповідному структурному підрозділі державного органу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини