Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тестовий режим для блокування податкових накладних поки не очікується

15 листопада 2017, 11:50
343
0
Реклама

Кабмін надав негативний висновок щодо законопроекту про модифікацію системи призупинення реєстрації податкових накладних, розробленого Комітетом ВР із питань податкової та митної політики.

Законопроект передбачає внесення змін до ПКУ та продовження тестового режиму системи призупинення реєстрації податкових накладних у ЄРПН. Водночас у висновку зазначено, «що головною метою запровадження системи зупинення реєстрації податкових накладних є ліквідація можливості використання недобросовісними платниками податку на додану вартість (ПДВ) схем ухилення від оподаткування». Тому скасування роботи системи призведе до зловживань і формування фіктивного ПДВ.

Наразі головним критерієм, відповідно до якого відбувається призупинення податкових накладних у ЄРПН, є перевірка на наявність ознак ризиків штучного зменшення податкових зобов'язань. Наразі призупиняється лише 0,3% поданих податкових накладних. Також Мінфін і ДФС постійно моніторять критерії та оперативно доопрацьовують їх, якщо виникає така необхідність.

Головне науково-експертне управління Верховної Ради України також надало низку зауважень до законопроекту Комітету у висновку від 02.10.2017.

Стурбованість стосовно можливості ухвалення цього законопроекту та його негативних наслідків для добросовісних платників податків висловили бізнес-асоціації: Американська торгівельна палата, Європейська бізнес-асоціація, Українська зернова асоціація, Коаліція за детінізацію, Спілка українських підприємців. Також свої застереження щодо ухвалення документа висловив Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Раніше Мінфін уже наголошував на ризиках, які несе законопроект Комітету з податкової політики щодо внесення змін у роботу системи моніторингу ризиків із ПДВ.

Це повідомлення опублікував Мінфін на своєму офіційному веб-сайті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини