Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна звільнити вагітну жінку, що працює секретарем місцевої ради, яку приєднали до ОТГ

27 листопада 2017, 14:50
375
0
Реклама

Відповідно до ч. 3 ст. 40 КЗпПУ, не допускається звільнення працівника з ініціативи власника чи вповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за п. 5 ч. 1 ст. 40 КЗпПУ), а також у період перебування працівника у відпустці.

Водночас відповідне обмеження, а також норми ст. 184 КЗпПУ щодо заборони звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років), одиноких матерів за наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда, поширюються ЛИШЕ на звільнення працівника з ініціативи власника чи вповноваженого ним органу, що передбачено ст.ст. 40 і 41 КЗпПУ.

З дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об'єднаною територіальною громадою повноваження секретаря сільської ради припиняються відповідно до ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР (далі - Закон про місцеве самоврядування). Підставою цьому є ч. 2 ст. 8 Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» від 16.04.2017 р. № 157-VIII.

Звільнення зі служби в органах місцевого самоврядування особи, яка обіймала виборну посаду у зв'язку із закінченням повноважень на підставі ст. 50 Закону місцеве самоврядування, НЕ є звільненням з ініціативи власника чи вповноваженого ним органу, і передбачені законодавством про працю обмеження та заборони на звільнення НЕ можуть застосовуватися.

Офіційний веб-сайт Управління Держпраці у Хмельницькій області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини