Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі виплати нерезиденту орендної плати утримується податок

29 листопада 2017, 14:30
628
0
Реклама

Резиденти, що здійснюють на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу із джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності, утримують податок із таких доходів у розмірі 15% їх суми та за їх рахунок.

Під доходами мається на увазі, зокрема, лізингова/орендна плата, що вноситься резидентами на користь нерезидента-лізингодавця/орендодавця за договорами оперативного лізингу/оренди.

Особа (податковий агент) має право самостійно застосувати звільнення від оподаткування чи зменшену ставку податку, передбачену відповідним міжнародним договором України на час виплати доходу нерезиденту, якщо такий нерезидент є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу та є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України.

Отже, резидент під час виплати орендних платежів нерезиденту утримує податок за ставкою 15%, якщо інше не встановлено правилами міжнародного договору.

Інформацію про виплачені доходи нерезидентам, суми утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку платники зазначають у додатку до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (додаток ПН до Декларації).

У Податковій декларації з податку на прибуток, окрім рядка 23 ПН, де зазначається сума сплаченого податку під час виплати доходів нерезидентам у звітному періоді, визначеного на підставі Розрахунку (звіту) податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України (додаток ПН до Декларації), інші показники не заповнюються.

За повідомленням ГУ ДФС у Запорізькій області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини