Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надаємо доступ до онлайн-ресурсів: чи буде ПДВ

8 грудня 2017, 16:35
364
0
Реклама

Операція платника ПДВ з постачання послуг із надання доступу до обчислювальних ресурсів, місце постачання яких відповідно до ст. 186 ПКУ розташоване на митній території України, є об'єктом обкладення ПДВ й оподатковується в загальновстановленому порядку за ставкою 20%. Під час визначення місця постачання послуги з надання доступу до обчислювальних ресурсів слід застосовувати положення пп.пп. «в» і «д» п. 186.3 ПКУ.

Такий умовивід зробила ДФСУ в ІПК від 30.11.2017 р. № 2775/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Водночас у цій консультації податківці згадують про норми п. 26 прим. 1 підрозділу 2 р. XX ПКУ, якими визначено, що для операцій із постачання програмної продукції, тимчасово, з 01.01.2013 до 01.01.2023, запроваджено пільговий режим обкладення ПДВ, згідно з яким звільняються від обкладення податком операції з постачання програмної продукції.

За словами контролерів, така пільга поширюється не на осіб, а на операції. Не має значення кількість етапів постачання програмної продукції від особи, яка її створила, до останнього покупця (споживача), якщо на цих етапах відбувається перехід права власності на програмну продукцію (згідно з договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності). На всіх етапах в ланцюжку постачань програмної продукції операції з такого постачання звільняються від обкладення ПДВ.

Утім не зрозуміло, яким чином норми п. 26 прим. 1 підрозділу 2 р. XX ПКУ стосуються послуг із надання доступу до обчислювальних ресурсів.

До того ж у цій консультації контролери відмовилися пояснювати, що таке «онлайн-сервіс», мовляв, це не належить до їх компетенції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини