Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці застерігають платників ПДВ про активізацію шахраїв

13 грудня 2017, 15:00
361
0
Реклама

Фахівці фіскальної служби Запорізької області застерігають підприємців від користування послугами осіб, які за винагороду нібито можуть «позитивно» вплинути на реєстрацію податкових накладних у ЄРПН. У відомстві наголошують, що реєстрація податкових накладних відбувається тільки в межах чинного законодавства. Вплинути на таку процедуру може лише сам платник податків, підготувавши та надавши необхідний пакет документів. Аферисти, що обіцяють прискорити цей процес, зловживають довірою та маніпулюють інформацією щодо механізмів роботи СМКОР.

Також податківці нагадали: відповідно до ст. 201 ПКУ, рішення про реєстрацію податкової накладної або розрахунку коригування в ЄРПН приймається комісією ДФС лише на підставі пояснень та/або копії документів про підтвердження реальності операцій.

Крім того, останні зміни, унесені наказом Мінфіну від 09.11.2017 р. № 926, передбачають попереднє подання Таблиці даних платника без наявності факту зупинення реєстрації податкової накладної. Урахування такої Таблиці фіскальною службою протягом 5-ти робочих днів дозволить надалі уникнути блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі.

Жодних інших способів розблокування податкових накладних у ЄРПН не існує.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини