Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якими будуть посадові оклади в держорганах із 2018 року

14 грудня 2017, 09:00
665
0
Реклама

Мінсоцполітики розробило проект постанови КМУ «Питання оплати праці працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя за групами оплати праці у 2018 році».

Документ передбачає затвердження оновлених:

• схеми посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році;

• умов оплати праці працівників патронатних служб у державних органах;

• схеми посадових окладів працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, з урахуванням юрисдикції державних органів;

• схеми посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя за групами оплати праці.

Також буде підвищено на 40% розміри посадових окладів, затверджені постановою КМУ «Про умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу» від 20.04.2016 р. № 304.

Найнижчий посадовий оклад для спеціаліста держоргану становитиме:

• 5500 грн - для держоргану з юрисдикцією на всю територію України;

• 3600 грн - для держоргану з юрисдикцією на територію однієї або декількох областей, м. Києва або м. Севастополя;

• 2643 грн - для держоргану з юрисдикцією на територію одного або декількох районів, міст обласного значення.

Завважимо: згідно з п. 14 р. XI Закону про держслужбу, мінімальний розмір посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або декількох районів, міст обласного значення, становить із 1 січня 2018 року 1,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, тобто 2643 грн (1762 грн х 1,5).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини