Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Установлено мінімальну роздрібну ціну на напої з умістом спирту не більш ніж 8,5% об’ємних одиниць

15 грудня 2017, 11:40
406
0
Реклама

Зокрема на сидр і перрі та зброджені напої, одержані винятково в результаті природного бродіння фруктових, ягідних і фруктово-ягідних соків, з умістом спирту не більш ніж 8,5% об'ємних одиниць (без додавання спирту), розлиті в будь-яку тару (посуд) місткістю 1 л, установлено мінімальну роздрібну ціну в розмірі 28,47 грн.

Крім того, визначено механізм перерахування мінімальних роздрібних цін на сидр і перрі, зброджені напої в тару (посуд) іншої місткості.

Рішення прийняте на виконання Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Також уточнено, що мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому й інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів із цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п'ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, у т.ч. бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей зі зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв із безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості, визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об'ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100%.

Постанова КМУ «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957» від 13.12.2017 р. № 969. Набирає чинності через 10 днів із дня її опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини