Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програмне забезпечення постачається як складова спецустаткування: чи буде ПДВ-пільга

18 грудня 2017, 10:00
579
0
Реклама

Операції з постачання систем та/або устаткування/обладнання, невід'ємною складовою яких є програмна продукція, не віднесені до операцій із постачання товарів і послуг, до яких застосовуються податкові пільги з ПДВ. Відповідно, під час здійснення таких операцій платники податків зобов'язані здійснювати нарахування та сплату ПДВ за цими операціями на загальних підставах, визначених для постачання товарів та послуг в Україні.

Лише у випадку, якщо програмна продукція була поставлена підприємством-постачальником як окремий елемент постачання та на таку продукцію передано право власності (згідно з договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності), така операція звільняється від обкладення ПДВ як операція з постачання програмної продукції згідно з п. 26 прим. 1 підрозділу 2 р. XX ПКУ.

Беручи до уваги викладене та в разі, якщо програмне забезпечення, яке інстальоване на устаткуванні спеціального призначення, є невід'ємною його частиною та не виділено як окремий елемент постачання, а також на таке програмне забезпечення не передано право власності, то операція з постачання такого устаткування (у якому міститься програмне забезпечення) з метою обкладення ПДВ розглядається як одна операція, що підлягає обкладенню ПДВ у загальновстановленому порядку за основною ставкою.

ІПК ДФСУ від 08.12.2017 р. № 2886/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини