Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власники та користувачі земділянок, розташованих у Донецьку, звільнені від плати за землю з 14.04.2014

19 грудня 2017, 09:30
341
0
Реклама

Згідно з пп. 38.7 п. 38 підрозділу 10 р. XX ПКУ, не нараховується та не сплачується в період із 14 квітня 2014 року до 31 грудня року, у якому завершено проведення антитерористичної операції, плата за землю (земельний податок й орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що розташовані на тимчасово окупованій території, та за земельні ділянки (крім земель сільськогосподарського призначення), що розташовані на території населених пунктів на лінії зіткнення та перебувають у власності або користуванні, у т.ч. на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб.

Водночас згідно з пп. 38.1 п. 38 підрозділу 10 р. XX ПКУ тимчасово окупована територія - територія окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, визначена відповідно до постанови Верховної Ради України «Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями», на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 р. № 1085-р (далі - Розпорядження).

Згідно з Розпорядженням, м. Донецьк належить до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Таким чином, суб'єкти господарювання, які мають у власності чи користуванні (у т.ч. на умовах оренди) земельні ділянки, розташовані в м. Донецьку, можуть застосовувати пп. 38.7 п. 38 підрозділу 10 р. XX ПКУ з 14.04.2014.

Про це повідомили фахівці ДФСУ в ІПК від 11.12.2017 р. № 2920/Т/99-99-13-03-01-14/ІПК та водночас зазначили: з метою забезпечення реалізації права платників податків щодо надання уточнюючих декларацій із плати за землю, за періоди, стосовно яких сплив строк позовної давності, ДФС готує пропозиції про внесення змін до програмного забезпечення та пропонує подати такі уточнюючі декларації після впровадження зазначених змін, про що буде повідомлено на офіційному порталі ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини