Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги у сфері сільського зеленого туризму звільнять від оподаткування

19 грудня 2017, 09:45
1349
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування наданих послуг у сфері сільського зеленого туризму» (№ 7400), який установлює особливості оподаткування доходів, отриманих особистими селянськими господарствами від надання послуг у сфері сільського зеленого туризму як засобу реалізації державної політики зайнятості, не пов'язаного з підприємницькою діяльністю.

Зокрема пропонується доповнити ст. 165 ПКУ «Доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу» таким пунктом:

«Доходи, отримані від надання послуг з розміщення (проживання) і харчування у сфері сільського зеленого туризму, оподатковуються згідно з правилами цього пункту щодо оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва.

Для цілей цієї статті під послугами з розміщення (проживання) у сфері сільського зеленого туризму розуміються послуги, які надаються виключно на базі майна особистих селянських господарств. При цьому розміщення відпочиваючих здійснюється у житлових будинках, в яких проживають господарі; кількість ліжко-місць для відпочиваючих обмежується 10».

На думку авторів, прийняття законопроекту сприятиме вирішенню проблеми зайнятості на селі, розвитку інфраструктури, зокрема, у малих та віддалених населених пунктах, комплексному розвитку сільських територій, а також підвищенню рівня доходів соціально вразливих верств сільського населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини