Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До квітня підприємці мають отримати галузеві ризики, яких слід уникати

19 грудня 2017, 13:30
298
0
Реклама

Кабінет Міністрів 18 грудня провів спеціальне засідання, присвячене питанням дерегуляції. За результатами засідання скасовуватиметься черговий пакет регуляторних актів, які заважають розвитку підприємництва.

Як наголосив Володимир Гройсман, орієнтиром роботи Уряду визначено зростання економіки. На це спрямовані ключові програми підтримки цілих галузей промисловості й напрямів роботи підприємців. Водночас Глава Уряду зауважив, якщо на рівні Кабміну ухвалюватимуться рішення на користь бізнесу, а на місцях чиновники формуватимуть бар'єри для розвитку, такі чиновники будуть покарані.

Усі контролюючі органи мають до 1 квітня 2018 року визначити основні галузеві ризики, яких потрібно уникати підприємцям, а також окреслити чек-листи - правила проведення перевірок і моніторингу результатів цих перевірок. Відповідне доручення озвучив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду, присвяченого проблемам і питанням дерегуляції.

Він звернув увагу, що готовий до опору, який може «чинити система». «Ми даємо три місяці, аби ви (контролюючі органи) створили систему ризиків та чек-листи для перевірки. Будь ласка, до 1 квітня в кожному контролюючому органі має бути система ризиків і чек-листи, які будемо моніторити, - сказав Володимир Гройсман. - Наявність системи ризиків та чек-листів означатиме, що ви готові змінювати систему та раз і назавжди поставити крапку негативним явищам. Якщо ні - заява на стіл - і займайтеся чимось іншим».

Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини