Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавців підакцизних товарів зобов'яжуть встановити РРО

21 грудня 2017, 14:20
510
0
Реклама

Кабмін вніс зміни до Переліку окремих форм і умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Так, збільшено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) до 500 тис. грн (раніше було 200 тис. грн), при перевищенні якого обов'язкове застосування РРО, зокрема для:

- роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, наметів, павільйонів, приміщень контейнерного типу);

- продажу предметів релігійно-обрядової атрибутики та надання обрядових послуг релігійними організаціями;

- надання медичних послуг виїзними бригадами та медичного обслуговування вдома у замовника;

- приймання від населення та реалізації через бджільницькі торгово-заготівельні пункти продуктів бджільництва, обладнання та інвентаря для пасічників.

Також встановлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій в сумі 250 тис. грн (раніше було 75 тис. грн), при перевищенні якого обов'язкове застосування РРО для діяльності на території села в сфері:

- роздрібного продажу та громадського харчування, що здійснюється підприємствами споживчої кооперації, а також сільськогосподарськими товаровиробниками, що використовують продукцію власного виробництва;

- роздрібного продажу медичних і фармацевтичних товарів та надання медичних і ветеринарних послуг.

Крім того, встановлено обов'язок застосування РРО для:

- платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб - підприємців) незалежно від виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищив 1 млн грн;

- суб'єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 18 грудня 2017 № 984, яка набрала чинності 20 грудня 2017 року. Рішення прийнято виходячи із політики дерегуляції.

Нагадаємо, на засіданні 18 грудня було скасовано майже 300 регуляторних актів. Вже набрала чинності постанова, згідно з якою судна можуть заходити в порт не подавши електронну інформацію про товари на борту.

Уряд також прийняв постанову від 18.12.2017 р. № 987, яка визнала такими, що втратили чинність, 13 нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України. Це ще один крок щодо дерегуляції сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. Адже вилучені застарілі норми, правові підстави яких утратили актуальність, та норми, які не застосовуються.

Таким чином, відбулося спрощення системи функціонування й обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, у т.ч. розроблення та впровадження програмного забезпечення розрахункових операцій, проводиться систематична робота, спрямована на дерегуляцію цієї сфери.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини