Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2019 року запустять єдину Cистему фінансової звітності для фінансового сектора

22 грудня 2017, 10:00
356
0
Реклама

Для фінансового сектора буде впроваджена єдина Система фінансової звітності. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і запровадження Системи фінансової звітності (надання звітності у форматі XBRL) підписали очільники Міністерства фінансів Україні, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Згідно із цим документом, основне завдання регуляторів - запровадження в Україні нової Системи фінансової звітності, яка дозволить здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств у єдиному електронному форматі. Основою для роботи Системи стане стандарт XBRL. Система пропонуватиме єдиний стандарт звітності залежно від видів діяльності компаній та буде обладнана єдиним вікном для її подання. Передбачається, що її запуск відбудеться у 2019 році, оскільки відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» підприємства, що становлять суспільній інтерес, повинні складати й подавати фінансову звітність органам державної влади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі саме за 2019 рік.

Нова Система фінансової звітності запроваджуватиметься на базі НКЦПФР.

Відповідно до законодавства, фінансову звітність у рамках нової Системи подаватимуть підприємства, що становлять суспільний інтерес:

• емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів;

• банки;

• страховики;

• недержавні пенсійні фонди;

• інші фінансові установи та підприємства, які належать до великих підприємств.

При цьому до переліку таких підприємств не були включені професійні учасники фондового ринку.

За повідомленням сайта НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини