Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплата комісійної/агентської винагороди та орендної/лізингової плати нерезиденту: що з податком на прибуток

27 грудня 2017, 10:00
657
0
Реклама

Перелік доходів, отриманих нерезидентом із джерелом їх походження з України, визначено пп. 141.4.1 ПКУ.

До них, зокрема, включаються доходи у вигляді лізингової/орендної плати, що вноситься резидентами або постійними представництвами на користь нерезидента-лізингодавця/орендодавця за договорами оперативного лізингу/оренди (пп. «ґ» пп. 141.4.1 ПКУ), та доходи у вигляді брокерської, комісійної або агентської винагороди, отриманої від резидентів або постійних представництв інших нерезидентів стосовно брокерських, комісійних або агентських послуг, наданих нерезидентом або його постійним представництвом на території України на користь резидентів (пп. «й» пп. 141.4.1 ПКУ).

Водночас ключовою умовою для оподаткування такого доходу є здійснення фактичних виплат лізингової/орендної плати та брокерської, комісійної або агентської винагороди стосовно брокерських, комісійних або агентських послуг.

Податківці в ІПК від 15.12.2017 р. № 3020/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зробили висновок: доходи нерезидента у вигляді лізингової/орендної плати та брокерської, комісійної або агентської винагороди, отриманої від резидента за виконані брокерські, комісійні або агентські послуги на користь такого резидента, підлягають оподаткуванню відповідно до вимог пп. 141.4.2 ПКУ, якщо інше не встановлено правилами міжнародного договору, незалежно від місця надання нерезидентом зазначених послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини