Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендна плата за землі державної та комунальної власності: новації 2018 року

10 січня 2018, 15:00
1291
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області на своєму офіційному сайті повідомило про деякі зміни до ПКУ, унесені Законом № 2245, який набрав чинності 01.01.2018, зокрема у частині плати за землю. 

По-перше, установлено, що річна сума орендної плати за землі державної та комунальної власності не може бути меншою за розмір земельного податку (пп. 288.5.1 ПКУ): 

• для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких проведено, - у розмірі не більш ніж 3% їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування - не більш як 1% їх нормативної грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь - не менш ніж 0,3% та не більш як 1% їх нормативної грошової оцінки; 

• для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено, - у розмірі не більш ніж 5% нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або по області, для сільськогосподарських угідь - не менш як 0,3% та не більш ніж 5% нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або по області. 

По-друге, відповідно до пп. 266.10.2 ПКУФОПи звільняються від відповідальності, передбаченої ПКУ за несвоєчасну сплату податкового зобов'язання з плати за землю, якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове (податкові) повідомлення-рішення в строки, установлені нормами ПКУ. 

До того ж нагадаємо, що підрозділ 6 ПКУ доповнено пунктом 9, відповідно до якого індекс споживчих цін за 2017 рік, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів й інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується зі значенням 100%

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини