Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оподаткування інвестиційного прибутку, отриманого в разі продажу частки зі статутного капіталу

19 січня 2018, 14:30
900
0
Реклама

ДФС у розділі 103.10 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ роз'яснює, що дохід, отриманий фізичною особою - резидентом у вигляді інвестиційного прибутку від продажу іншій фізичній особі корпоративних прав у вигляді часток статутного капіталу чи паїв включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку навіть у господарських товариствах, які не є акціонерними. 

Своєю чергою, фізична особа, яка отримує інвестиційний прибуток, повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та сплатити ПДФО за ставкою 18%. 

Нагадаємо: згідно з пп. 170.2.2 ПКУ, інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю. 

Насамкінець варто зауважити, що відповідно до пп. 170.2.8 ПКУ не підлягає оподаткуванню та не включається до загального річного оподатковуваного доходу дохід, отриманий платником податку протягом звітного податкового року від продажу інвестиційних активів, якщо сума такого доходу не перевищує 2470 грн (пп. 169.4.1 ПКУ). 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини